Cursuri calarie


    Clubul nostru organizeaza cursuri de calarie pentru copii cu varste intre 9-14 ani sau plimbari calare pentru copii mai mici, cu varste cuprinse intre 5-8 ani. Copiii invata in primul rand cum sa abordeze un cal, sa il inteleaga, sa se apropie de el, sa il curete sau chiar sa il harnaseze singuri, iar apoi se continua lucrul in terenul de antrenament special amenajat unde invata abecedarul acestui sport. Copiii se afla sub constanta indrumare a instructorului.

    Cei mai avansati vor lua parte la plimbarile calare din afara bazei sportive, pe dealurile de la poalele Feleacului, la antrenamentele de sarituri peste obstacole si dresaj.

    Parintii trebuie sa stie ca acest sport are efecte benefice asupra copiilor avand in vedere ca pune la contributie intregul corp, dezvoltand tonusul muscular: spatele, coapsele, gambele si abdomenul. De asemenea, calaria stimuleaza simtul echilibrului, dar si functia respiratorie.

    Echitatia solicita copiii si din punct de vedere psihologic luand in calcul faptul ca "obiectul" de lucru este un animal mare, cu personalitatea si ideile sale proprii. Increderea in sine, concentrarea, disciplina, perseverenta, simtul observatiei sunt calitati pe care copiii vor avea ocazia sa si le dezvolte.

    In acelasi timp, calaria practicata in aer liber ofera un moment de relaxare si deconectare de rutina cotidiana.