Despre noi


Bine ați venit pe pagina Bazei Hipice INCITATO!

 

  Baza Hipică Incitato a luat ființă într-una din cele mai îndrăgite zone de agrement în aer liber de la poalele Feleacului și s-a populat în anul 2000, când au sosit primii cai „acasă”.

În aceeași incintă își desfășoară activitatea Clubul Sportiv Hipic Incitato, care s-a afiliat la Federația Ecvestră Română (FER) în anul 2002.

  Deși dezvoltarea urbanistică a Clujului, începând din anul 2004, a transformat imaginea zonei Becasului, micuța bază încearcă să se păstreze ca o frumoasă oază de verdeață pe cei 7000 de m2, pe care până in prezent s-au plantat peste 350 de arbori şi arbuști.

  Dotările „parcului hipic” sunt grajdul cu cele 6 boxe + 1 boxă izolată pentru carantină sau cai aflați temporar în pensiune, vestiarul, șelăria, terenul de antrenament de 2200 de m2 și platforma de duș-hidromasaj pentru cai. Aleile și diferențele de nivel din parc permit o mare diversitate in lucru pentru dresajul cailor.

  Activitatea clubului, pregătirea cailor și a sportivilor avansați si de performanță este coordonată de Biró Á. Attila, antrenor și călăreț, component al loturilor naționale de juniori și tineret la obstacole și probă completă la seniori între anii 1979-1994.

  Odată cu afilierea clubului la FER a început pregătirea mai multor sportivi și cai, care au participat atât la numeroase demonstrații pentru popularizarea sportului călare, cât și la concursuri din cadrul Campionatului Național de sărituri peste obstacole, probă completă și anduranță.